Upravni odbor na dobrodelnem srečanju Burgas 2019

Upravni odbor IPA RK Štajerska se je na povabilo predsednika IPA Burgas, g. Pavlina Kovačeva,  med  10. in 12. majem, v mestu Burgas v Bolgariji, udeležil  dobrodelnega srečanja, na katerem je potekal  tradicionalni mednarodni dobrodelni turnir  v nogometu.

Sodelujoče ekipe so bile lahko le pripadniki sistema Ministrstva za notranje zadeve.  Na srečanju, na katerem so sodelovale delegacije IPA Srbije, IPA Bolgarije, IPA Makedonije, IPA  Romunije, IPA Črne Gore, IPA Hrvaške, IPA BiH, IPA Slovenije, je potekalo sklepanje prijateljskih- stanovskih vezi in izmenjava izkušenj. Prav tako so se zbirala dobrodelna denarna sredstva.  Zbrana sredstva bodo razdeljena 11 otrokom umrlih uradnikov Ministrstva za notranje zadeve – Burgas.

Med potjo do oddaljenega Burgasa so se člani IPA kluba Štajerska ustavili pri prijateljih IPA Leskovac.

Pot so člani nadaljevali do mesta Pirot, kjer so se srečali s člani Ipa Pirot. V mestu Pirot je potekalo prijetno srečanje z UO IPA Pirot pod vodstvom predsednika Zorana Stojčeva.

Na poti je sledilo srečanje s kolegi iz IPA Vidin.

V Burgasu so se člani udeležili nogometnega turnirja, potem pa si ogledali mesti Burgasin Sozopol.

Domov so se vrnili prijetno utrujeni od vožnje, vendar veseli novih spoznanj in sklenjenih prijateljskih vezi s kolegi iz drugih držav.

Tome Petreski