Nogometna ekipa IPA kluba Štajerska v Mallorci

Nogometna ekipa PU Maribor, pod imenom IPA kluba Štajerska, se je med 2. in 7. majem udeležila tradicionalnega mednarodnega policijskega turnirja v malem nogometu (futsalu), ki je potekalo na španskem otoku Mallorca v kraju Santa Ponsa. Policisti smo v močni konkurenci 63 ekip, zasedli odlično peto mesto.
Na turnirju smo nastopali v kategoriji nad 35 let in v predtekmovalni skupini “A” premagali ekipe iz Italije, Španije, BIH in Češke, neodločeno igrali z ekipo Litve ter izgubili z ekipo Srbije. Tako smo v skupini zasedli tretje mesto in si priborili napredovanje v izločilne boje med 16 najboljših ekip. V nadaljevanju smo v osmini finala, po kazenskih strelih (redni del se je končal 1:1) premagali ekipo iz Češke, v četrtfinalu pa smo na žalost, po kazenskih strelih (redni del se je končal 1:1) izgubili z ekipo iz BIH. Na koncu smo tako zasedli 5. mesto.

Na omenjenem turnirju je skupaj nastopalo več kot 145 ekip iz 39 držav, ki so tekmovale v štirih različnih kategorijah (moški: člani, +35, +45 in ženske) .

Ekipo slovenske Policije so zastopali:

Jani Polič (PP VSPK Maribor)-vodja
Peter Divjak (PP Podlehnik),
Boštjan Nežmah (PP MB I),
Boštjan Motaln (PP Ruše)
Sašo Habjanič (PMP Središče),
Boštjan Zemljič (PP MB II)
Milan Kokot (Policijska akademija),
Smiljan Lukman (Policijska akademija).

Vse rezultate in utrinke s turnirja si lahko ogledate na
www.mallorca-tournament.com.