Na evropskem prvenstvu tudi mariborski policist

IPA klub Štajerska je na Evropskem prvenstvu v kolesarstvu uspešno zastopal član Trajče Velički.

V začetku septembra je pod okriljem Evropske policijske športne organizacije (USPE), v meki kolesarstva, v belgijskem kraju Herrentals, potekalo Evropsko prvenstvo v kolesarstvu za policiste. Tekmovanja sta se udeležila dva policista PU Maribor in člana IPA Štajerske: Trajče Velički kot tekmovalec in Boštjan Koletnik kot tehnični spremljevalec.
Najprej je bila na sporedu posamična vožnja na čas (kronometer) na tehnično zahtevni progi v dolžini 21,5 km. Trajče je v izjemni konkurenci 86 tekmovalcev (med kolesarji so bili profesionalci) dosegel zelo dobro 20. mesto. S progo je opravil v 28 minutah in 4 sekundah s povprečno hitrostjo 44,7 km/h.
Sledila je cestna dirka, “čista belgijska klasika” s tlakovanimi odseki. Trajče je imel že 500 metrov po startu smolo, saj je bil vpleten v padec skupine kolesarjev pred njim, tako da mu je glavnina pobegnila. Kljub temu se ni npredal in jih je ujel še pred zaključkom prvega kroga ter se priključil nazaj. Dirka je bila dolga 102 km, in v celoti ravninska, kar potrjuje visoka povprečna hitrost dirke 44 km/h. O zmagovalcu je tako odločal ciljni šprint glavnine, v kateri je bilo 80 kolesarjev, zato je bil zaključek precej kaotičen. Trajče je v tem zaključku dosegel 44 mesto.
Evropsko prvenstvo v Belgiji je bilo za celotno ekipo precej uspešno, saj smo slovenski policisti na cestni dirki, pri kateri so odločali milimetri, po zaslugi dobrega sodelovanja, prišli do bronaste medalje (Mario Sajko – PU Novo mesto). Kolesarji pa so z mislimi že v letu 2020, ko bo evropsko prvenstvo potekalo v Švici.
“IPA klubu Štajerska pa hvala za pomoč”, je še zapisal Trajče.