Na Donački gori

Člani IPA kluba Štajerske, ki smo odšli iz Maribora, smo se, kot po navadi, v jutranjih urah 26. 11. 2022 zbrali na sedežu kluba, od koder smo se odpeljali v smeri Donačke gore.

Na parkirišču Rudijevega doma smo so srečali še s preostalimi člani, ki so se sami pripeljali in bili željni druženja in pohoda. Po krajšem pozdravu, popiti kavici smo se opremili in odšli v smeri zamegljenega vrha. Ves čas na poti do vrha, nas je spremljala megla, malo snega, malo ledu in blata, vendar nas to ni oviralo in nam pokvarilo razpoloženja. Ves čas pohoda smo namreč obujali dosedanje pohode in srečanja. V času krajšega pogovora med člani, je naš član Milan Pivk, ki je član našega radioamaterskega krožka, izkoristil postanek tako, da je na vrhu razvil anteno in vzpostavil nekaj kontaktov z oddaljenimi prijatelji preko UKV povezave.

Sestop z vrha je sledil po isti dobro označeni poti do Rudijevega doma, kjer nas je pričakala gospodinja – upravnica doma. Postregla nas je z dobrotami na žlico in štrudlom ter vročimi pijačami.

Pohod je bil zadnji v našem programu – tako organizatorji kot pohodniki smo bili zadovoljni s številom udeležencev, ki je iz pohoda do pohoda bolj številčno, saj je bilo do sedaj najštevilčnejše.

Po prijetnem klepetu, navezovanju novih in obujanju starih prijateljskih odnosov, smo se razšli z obljubami, da se bomo v takem tempu še bolj

udeleževali takih srečanj in pohodov.

Tome Petreski