IPA KLUB NOVA GORICA – 30 LET

V soboto 6. maja 2023 je IPA regionalni klub Nova Gorica obeležil 30. let uspešnega delovanja. 30. obletnico so proslavili v Gostilni pri Lojzetu v Dvorcu Zemono s svečano akademijo, katere se so udeležili številni povabljeni, podpredsednik IPA sekcija Slovenija Vinko Otovič, predstavniki regionalnih klubov iz Slovenije in več predstavnikov IPA klubov iz tujine, kakor tudi ostali povabljeni.

Iz IPA kluba Štajerska sva se svečane akademije ob 30. obletnici IPA kluba Nova Gorica udeležila člana upravnega odbora Mitja Tramšek in Danilo Steinman. Ob prihodu na Dvorec Zemono se je že ob kozarčku Vipavske žlahtne kapljice pokazalo gostoljubje Vipavske doline. V svečanem delu akademije so zbrane pozdravili vabljeni govorci, kateri so opisali delovanje in sodelovanje IPA kluba Nova Gorica skozi desetletja. Sam dogodek pa je popestril pihalni kvintet orkestra slovenske Policije z odličnimi priredbami izbranih znanih slovenskih pesmi Zelena dolina skupine Viktory, Tu je moj dom tu sem doma skupine Faraoni in Z Goričkega v Piran Vlada Kreslina.

Po svečani akademiji se je druženje nadaljevalo s družabnim srečanjem ob kulinaričnih dobrotah chefa Tomaža Kavčiča in dobrega IPA prijatelja, ki kot četrta generacija v Gostilni pri Lojzetu, ponuja gastronomska razvajanja. Za plesno vzdušje je poskrbel glasbeni duet, ki je na plesišče privabil zajetno število plesa željnih udeležencev.

Mitja