IPA KLUB BJELJINA – SREČANJE

V času od 21.4.2023 do 23.4.2023 smo se člani IPA kluba Štajerska, na povabilo prijateljev IPA Bijeljina, udeležili VI. IPA mednarodnega srečanja Bijeljina 2023, v Bosni in Hercegovini.

V jutranjih urah smo se odpravili na pot na relaciji Maribor, Ormož, Osijek Bijeljina, ter se odločili, da si za pot vzamemo nekoliko več časa za vožnjo in počitke, ter si tako ogledamo tudi nekatere znamenitosti med med potjo.

Ustavili smo se v Našicah kjer smo si ogledali živalski vrt Bizik zoo. Tam nas je sprejela prijazna lastnica in nam razkazala živalski vrt z mnogimi živalmi.

Pot smo nadaljevali do Džakova, kjer smo si ogledali najstarejšo Lipicarno v Evropi, DRŽAVNA ERGELA DŽAKOVO. Prijazni zaposleni so nam razkazali konje katere imajo za vzrejo in tekmovanje.

Po krajšem ogledu in počitku smo pot nadaljevali v smeri Bijeljine. Glede nato, da smo imeli še nekaj časa do sprejema pri organizatorju srečanja in ker smo občutili lakoto smo se ustavili v Čevabdžinici Semberka, katera ima 30 letno tradicijo in je sinonim za čevapčiče v kraju Bijeljina. Niso se zlagali.

Dobro okrepljeni z mesnimi dobrotami smo se odpeljali do Apartmani 401, kjer so nas pričakali domačini, nas pozdravili in nastanili, tako da smo se lahko pred večerjo še malo spočili.

Večerja je potekala v prijetnem vzdušju, kjer nas je pozdravil domačin – organizator in vodja srečanja g. Boško Kojić. Po pozdravnem govoru smo večer nadaljevali v spoznavanju novih IPA prijateljev in razgovorih s starimi znanci.

Naslednje jutro po zajtrku smo se odpravili v bližnje Etno selo Stanišiči, katero slovi po izredni lepoti, se sprehodili in si ogledali lepote le tega. Seveda brez domače črne kave – turške kave in ratluka ni šlo. Pot smo nadaljevali do kraja kjer je bila organizirana spretnostna vožnja z avtomobili. Organizator je za vse udeležence poskrbel, da nismo občutili žeje in lakote.

Med treningom in tekmo je bilo kar nekaj prostega časa, v  katerem smo se odpeljali v bližnji Manastir Tavna v kraju Banjica, pol ure vožnje iz Bijeljine. Manastir slovi kot eden najstarejših na tem območju. Po ogledu smo se odpravili v hotel ter po počitku odšli na večerjo.

Na večerji je gostitelj podelil nagrade za dosežene rezultate v tekmovanju v spretnostni. Po izmenjavi priložnostnih daril smo nadaljevali večerjo v prijetni družbi in ob dobri domači glasbi. Nekateri so se poizkusili v plesnih korakih. Prijetno utrujeni smo se odpravili k počitku.

Zadnji dan smo se po zajtrku pozdravili z gostitelji in gosti ter se odpravili proti domu. Vožnja je bila prijetna, saj smo bili še vedno pod vtisom novih doživetij.

Zabeležil

Tome Petreski