Upravni odbor IPA kluba Štajerska na delovnem srečanju s člani IPA Berlin-vzhod

Nekoč zelo plodno sodelovanje med IPA Berlin-vzhod, je UO IPA kluba Štajerska ponovno oživel, potem, ko je naš klub prejel vabilo na delovno srečanje v Berlinu.

Na 995 km dolgo pot v Berlin smo se člani UO odpravili v sredo, 13. septembra 2023. Nastanitev je bila v hotelu, ki so ga za nas poiskali člani berlinske IPE.

Delovni sestanek in kasnejše družabno srečanje  je potekalo v prenovljenih prostorih IPA Berlin-vzhod, ki se nahajajo na Policijski upravi III, Policijski postaji 32. Po pozdravu predsednika Jörga Kiebacha in člana deželne sekcije IPA Berlin, Wolfganga Herrmanna, je bilo v pogovorih ugotovljeno, da se pri delu obe IPI srečujeta s podobnimi težavami. Na srečanju je bil tudi član IPA, Andreas Skala, ki je v Guinnessovi knjigi rekordov, zaveden kot dvakratni svetovni rekorder v zbiranju policijskih kap.

Dogovorili smo se, da ponovno oživimo medsebojno sodelovanje z naslednjim srečanjem IPA članov pri nas v Mariboru.

Prav tako smo imeli možnost ogleda OKC berlinske policije, ki se nahaja v samem centru Berlina. Predstavljen nam je bil način in potek dela, kjer v izmeni dela okoli 56 policistov. OKC se nahaja v prostorih Policijske uprave Berlin, kjer imajo urejen policijski muzej, zato smo si ogledali tudi tega.

Ker smo bili v mestu polnem zanimivosti in znamenitosti, smo si seveda ogledali tudi te, pa naj bodo to brandenburška vrata, ostanki berlinskega zidu in seveda tudi nemški parlament- Bundestag. Po ogledu prostorov parlamenta in kupole, s katere je čudoviti pogled na mesto, smo bili deležni sprejema pri vodji varnostne službe v nemškem parlamentu.

Uspešno in zanimivo delovno srečanje nas je napolnilo z odličnimi vtisi in v nas še bolj utrdilo naš slogan SERVO PER AMIKECO.  

Delovno srečanje, pot in bivanje v Berlinu, z vsemi ogledi znamenitosti in zanimivosti ter z vsem kar spada zraven je pripravil, organiziral  in vodil naš član iz SKP PU Maribor, Božo Zitterschlager, ki je tudi poskrbel, da smo med ogledi prehodili več kot 50 kilometrov.