POPLAVE 2023

Spoštovani člani IPA kluba Štajerska!

V imenu IPA kluba Štajerska sem predsednikoma IPA kluba Celje in IPA kluba Koroška ponudil pomoč njihovim IPA članom, prizadetim v poplavah in plazovih pred dnevi. Plazovi mnogih še vedno pretijo.

V IPA klubu Celje je po prvih podatkih nekaj manj prizadetih članov, preko zaupnikov pa še vedno ugotavljajo stanje in potrebe po potrebni pomoči. Ko bodo imeli zbrane podatke, nas bodo o tem obvestili. V tem trenutku pomoči še ne potrebujejo.

V IPA klubu Koroška pa je po prvih ocenah od približno 350 članov, prizadetih okoli 250. Nekateri so izgubili vse, drugi sploh ne morejo domov, nekateri so še vedno “odrezani od sveta”. Nekateri od njh so še vedno ogroženi zaradi plazov. Točnih podtakov nimajo, ker še vedno niso zagotovljene komunikacijske poti in so zato podatki zelo skopi in nepopolni. Zaradi tega tudi nimajo podatkov, ali potrebujejo pomoč v obliki “dodatnih rok”. Hrano, vodo in najnujnejše potrebščine imajo za sedaj zagotovljene in jih v tem trenutku ne potrebujejo. Prav tako po njihovem mnenju še ni smiselna pomoč npr. v obliki zagotavljnaja prehrane prostovoljcem, reševalcem, gasilcem, policistom,.., ker je tudi ta zagotovljena. Materialnih potrebščin za sedaj nimajo kam skladiščiti.

Dogovorjeno je bilo, da takoj, ko bodo imeli zaznane potrebe po pomoči, nam to sporočijo, da jim bomo skušali po naših najboljših močeh pomagati, pa naj si bo to v obliki fizične pomoči, zbiranja potrebnih materialnih sredstev ali v obliki finančne pomoči. Pomembno je, da naših kolegov pa tudi drugih soljudi v nesreči ne bomo pustili same.

Obenem ne smemo pozabiti na člane našega kluba. Vse zaupnike IPA kluba pozivam, da nas obvestijo, v kolikor je tudi kdo od naših članov utrpel škodo ali je ogrožen zaradi plazov in potrebuje pomoč.    

Spoštovani člani IPA kluba Štajerska,

polagam vam na dušo, ostanimo solidarni. Spremljajte obvestila našega kluba in ko bo potrebno, priskočimo na pomoč prizadetim, vsak po svojih močeh. Nikoli ne vemo, kdaj bomo pomoči potrebni sami. In ne nenazadnje, nas prav to, solidarnost in prijateljstvo, povezuje.

SERVO PER AMIKECO !

Miran Šadl