POHOD NA SINJAL

 IPA KLUB ŠTAJERSKA

vabi na planinski pohod (2 dni) na najvišji vrh Hrvaške »Sinjal (1.831 m)«

Dinara je slikovit, razgleden gorski masiv na meji Dalmacije (Hrvaška) in Bosne (BiH). Tam najdemo tudi najvišji vrh Hrvaške, Sinjal, ki ga nekateri imenujejo tudi Dinara, ima pa 1.831 metrov nadmorske višine.

PROGRAM:

 1. dan, četrtek, 16. 5. 2024, odhod s kombijem za prevoz oseb ob 3.00 izpred  trgovine Rutar – Maribor. Po dobrih petih urah vožnje s postanki, bomo prispeli na izhodiščno točko v zaselek Glavaš. Po dobrih štirih urah hoje bomo okoli 13. ure osvojili najvišji vrh Hrvaške. Višinska razlika je 1281 m. Pot zahteva dobro fizično pripravljenost, saj nas čaka še 4-urni povratek do našega izhodišča. Nekje po 18. uri na čaka še 2 uri vožnje do Rogoznice, kjer bomo po obveznem družabnem večeru prenočili.
 2. dan, petek, 17. 5. 2024, po poznem zajtrku ali kar kosilu je naš cilj sproščanje mišic (celega človeka) v morju. V poznih popoldanskih urah se bomo odpeljali proti Mariboru, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah (približno 6 ur vožnje s postanki).

  Obvezna oprema: planinski čevlji, oblačila primerna vremenu, dobra volja.

  Priporočena oprema: pohodne palice, veliko tekočine, sončna očala, pokrivala oz. zaščita proti soncu.

  Hrana in pijača: iz nahrbtnika.

  Čas hoje: 8 ur.

  Zahtevnost: sicer lahka pot, ki pa zahteva dobro kondicijsko pripravljenost.

  Prevoz in strošek: kombi za prevoz oseb, stroški prevoza in nočitve so okvirno 70 evrov. Hrana in pijača ni všteta v ceno!

  Prijave in informacije: sprejema predstavnik za kulturo in sodelovanja s tujino Tome Petreski, na tel.: 070 221 465 ali e-pošto: tome.petreski@gmail.com, do zapolnitev mest v kombiju. Ob prijavi je potrebno plačati tudi akontacijo 50 evrov.

  Prijave se zbirajo do nedelje zvečer, 5. 5. 2024.

  Izleta se udeležite na lastno odgovornost ter plačano članarino IPA za leto 2024.

  SERVO PER AMIKECO