IPA klub Štajerska v Sarajevu

Člani IPA KLUBA ŠTAJERSKE smo se, na povabilo IPA Sarajeva, udeležili VIII. IPA mednarodnega srečanja »Sarajevo 2022«, ki je potekalo od četrtka, 18. avgusta do nedelje, 21. avgusta 2022, v Sarajevu.

Na poti do Sarajeva, smo si ogledali mesto Banja Luka od koder smo se odpravili do mesta Jajce, kjer smo si ogledali slapove in muzej AVNOJA. Po krajšem počitku smo se odpravili v Sarajevo, kjer smo se namestili v hotel.

Po kratkem počitku smo odšli na BAŠČARŠIJO, kjer smo se sprehodili po nepopisni gneči, saj je v tem času v mestu bil Sarajevski filmski festival 2022. Po preizkušnji mesnih dobrot smo se vrnili nazaj v hotel, utrujeni od dolge vožnje tega dneva.

 

Drugi dan smo se avtobusom odpeljali mimo Boračkega jezera, do reke Neretve, kjer smo se udeležili raftinga. Po štiri urnem veslanju, spuščanju po brzicah in kopanju v hladni vodi, smo prispeli na cilj, kjer je sledilo druženje ob prijetni hrani in pijači in odhod v hotel.

Po tuširanju in krajšem počitku smo se ponovno odpravili v mesto, kjer smo si pod vodstvom domačina ogledali znamenitosti, se srečali s policisti posebnih enot ki so bili na varovanju festivala in dogodkov v mestu in izmenjali izkušnje. Ob prihodu v hotel smo se srečali z našim članom IPA Slovenije, Karlom Petelinškom s katerim smo se dogovorili za udeležbo na otvoritvijo igre naslednjega dne.

Tretji dan smo se v jutranjih urah udeležili otvoritev VIII mednarodnega športnega srečanja na katerem so se udeležili policisti iz 10 držav, nato pa se odpravili v Konjic, kjer smo si ogledali Titovega bunkerja, v Jablanico kjer smo si ogledali muzej in porušeni most iz znane Bitke na Neretvi. Pot smo nadaljevali do Mostarja, kjer smo s težavo zaradi gneče parkirali in si ogledali znameniti most in tržnico.

Polni vtisov smo se vrnili v hotel in brez počitka odšli na večerjo kjer je bila podelitev osvojenih nagrad iz tekmovanja v različnih aktivnostih. Naš član Karl Petelinšek je osvojil I. mesto na teku na 1500 m. Sledila je večerja kjer smo obnovili nekatera znanstva in sklepali nova prijateljstva s policisti iz 10 držav Evrope in Balkana.

Zadnji dan po zajtrku smo se poslovili od organizatorja in kolegov iz raznih klubov ter se odpravili proti domu, kjer smo v večernih urah prispeli domov.