Člani IPA kluba Štajerska v Bihaću

Ob praznovanju 3. obletnice ustanovitve IPA USK Bihać, so se člani IPA kluba Štajerska, na povabilo njihovega predsednika  Šera Družiča, udeležili 1. mednarodnega IPA srečanja BIHAĆ 2021.

Srečanje je v času med 5.11 in 7.11.2021, potekalo v mestu Bihać v Bosni in Hercegovini.

Na srečanju je bilo prisotnih 20 IPA klubov iz držav BiH, Hrvaške, Srbije, Bolgarije in Slovenije. Prav tako je bil na srečanju prisoten predsednik vlade Unsko Sanskega Kantona, g. Mustafa Ružnić.

 

Na srečanju so se utrjevala že sklenjena prijateljstva in sklepala nova. Izmenjavale so se izkušnje in problemi, ki pestijo policiste. Ugotovili smo, da imamo vsi enake ali podobne težave in probleme, saj je stanje v vseh državah podobno.

Gostitelji so nam razkazali mesto Bihać, Muzej 1. zasedanja AVNOJA, Kapitanovo kulo, nato pa so nas odpeljali do Nacionalnega parka Una in Štrbački buk.

Po prijetnem a napornem dnevu smo se zbrali v hotelu Rakić v Bihaću, kjer je sledilo izmenjavanje priložnostnih klubskih daril, večerja in druženje še s preostalimi gosti in IPA člani, ki so prispeli na srečanje kasneje.

Domov smo se vrnili veseli novih spoznanj in sklenjenih prijateljskih vezi s kolegi iz drugih držav, katere bomo vzdrževali še naprej in se veselili novih srečanj.